Poradna Hop-Sport HS-060H Exige

Autor: Jan M. | Vloženo: 05.06.2023 000 17:38 | Témata: Poradna Hop-Sport HS-060H Exige

Jan M.

Do kolika centimetrů?

Dobrý den, měřím 190 cm, je pro mě rotoped Hop-Sport HS-060H Exige vhodný? Děkuji, JM

  • 6. června 2023 - Odpověď partnera sekce Fitham.cz

    Dobrý den, jak je uvedeno v popisu výrobce, maximální vzdálenost mezi sedadlem a pedály je u tohoto modelu 90 cm, což je na vaši výšku 190 cm bohužel málo pro nastavení optimální polohy (noha by ve spodní části pohybu měla být lehce před propnutím, což vyžaduje vzdálenost cca 95-100 cm dle délky nohou) a to má z těchto levnějších modelů jedině HOUSEFIT TIRO 35 (https://rotopedy.heureka.cz...). Ten už má navíc za stejnou cenu i ložiskový šlapací střed ne miskový (poznáte dle klik na čtyřhran, namísto ohnuté osy pedálů) + prodlouženou záruku se zajištěným servisem doma u zákazníka při poruše stroje.
    Druhá věc pak je, že všechny tyto levnější rotopedy do 10 000,- Kč, konstruované bez ohledu na značku v Číně, mají celkově menší a méně robustní konstrukci (poznáte i z hmotnosti stroje) a i níže řidítka, vyšší osoby na nich tedy nesedí vzpřímeně, což není optimální pro záda a krční páteř.
    S vaší výškou bych doporučil vybírat z rotopedů o něco vyšší kategorie, s "dospělým" rámem a celkově větší konstrukcí, zkrátka něco jako FLOW FITNESS DHT750 (https://rotopedy.heureka.cz...).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.