Poradna Rotopedy


Autor: | Vloženo: 16.07.2019 000 14:58 | Témata: Poradna Rotopedy

Princip brzdného systému rotopedů

Jaké jsou výhody a nevýhody indukčního systému oproti permanentnímu magnetu? Jak je naloženo s vyprodukovanou el. energií u brzdy s perm. magnetem? Musí být rotoped připojen k el. síti?
Jaký je princip brzdění Belt Drive, používaný některými výrobci?
Díky za odpověď.

  • 17. července 2019 - Odpověď partnera sekce Fitham.cz

    Dobrý den, pokud bych řešil stroje s manuálně ovládanou magnetickou brzdou, bude výhodou indukčního systému teoreticky delší životnost při extrémním vytížení stroje (sportovní kluby, zdravotní zařízení ...), u manuálně ovládané magnetické brzdy to platit nebude, na té se nemá moc co rozbít, je tam jedno lanko. Druhou výhodou je o něco přesnější měření, což se zpravidla využívá při nutnosti přesného dávkování tréninků. Nevýhodou jsou velmi vysoké ceny náhradních dílů když například odejde řídící elektronika, nebo se vám rozbije počítač stroje.
    Energie vyprodukovaná magnetickou ani indukční brzdou se nijak nevyužívá, elektronicky ovládaný rotoped s magnetickou brzdou i indukční jsou vždy napájeny ze sítě, případně u některých profesionálních strojů za desítky tisíc mají vlastní generátor.
    Princip "beltdrive" je obyčejná magnetická brzda s řemenovým převodem,jen honosně nazvaná, což už dnes má ale 95% všech rotopedů napříč značkami i těch levnějších. Důležité je, aby byl řemen dopínaný kladkou, což už ale dneska taky většina rotopedů nad cca 4-5 000 kč má.
    Fitham.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.