Poradna Rotopedy


Autor: Registrovaný uživatel | Vloženo: 25.09.2019 000 19:24 | Témata: Poradna Rotopedy

Registrovaný uživatel

Registrovaný uživatel

Skládací rotoped pro muže 95 kg

Dobrý den, sháním rotoped pro manžela (180 cm, 95 kg) na cvičení před a po operaci kolenou při artroze. Kvůli prostoru bych nejraději skládací. Můžete mi, prosím, doporučit? Děkuji.

  • 27. září 2019 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, asi vás nepotěším, ale osobně bych vůbec na účel rehabilitace skládací rotopedy nedoporučil. Z důvodu nízké váhy mají bez ohledu na značku či výrobce ošizenou mechanickou konstrukci a hlavně malé setrvačníky, šlapání na nich je tedy trhavé, neplynulé a klouby spíše poškozují.
    Druhá věc je pak postava manžela, s výškou 180 cm a vahou téměř 100 kg nebude posed na skládacích rotopedech a ergonomie pohybu optimální, manželovi se na nich nebude dobře šlapat. A to nemluvím o životnosti stroje při této hmotnosti uživatele i přesto, že u strojů výrobci uvádí teoretickou nostnost i 120 kg.
    Pokud bych měl na danou postavu doporučit rotoped na rehabilitaci, pak alespoň https://rotopedy.heureka.cz... , to už je stroj komplet na ložiscích a s rozumnou mechanikou, na daný účel vhodný.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.